В БЧК отбелязаха Деня на родилната помощ

 

В зала „Йорданка Пастърмаджиева“ в секретариата на Областния съвет на БЧК – Ямбол се проведе традициoнния за Ямболската червенокръстка организация ритуал по повод отбелязването на 21 януари – Ден на родилната помощ. 

       Инициативата е организирана от ръководството на Общинската организация на БЧК – Ямбол с участието на доброволци и членове от дружествата на БЧК към общинската организация.

       Събитието се реализира в партньорство с квартален клуб „Хале“, към който БЧК – Ямбол е учредила червенокръстка структура.

       Това е първата за 2020 година инициатива на Общинското ръководство на БЧК-Ямбол, с която за пореден път бе засвидетелствано уважение и съпричастност към хората от третата възраст, които остават верни на традициите и не пропускат по достоен начин да изразят благодарността си към хората, помогнали за раждането на нов живот. 

        Празничната програма бе открита от г-жа Иванка Георгиева, председател на Общински съвет на БЧК-Ямбол, която отправи пожелания за здраве и дълголетие към  всички и представи исторически факти за възникването на този специален за жените ритуал. Приветствие към присъстващите отправи и инж. Митко Филипов, директор на Секретариата на Областния съвет на БЧК – Ямбол, като изрази  благодарността си към доброволците за неуморния труд, който полагат в полза на нуждаещите се и пожела здраве и щастие за тях и семействата им.    

        Традиционния ритуал по повод Деня на родилната помощ бе пресъздаден от доброволците на БЧК към квартален клуб «Хале», с участието на д-р Антоанета Антонова, председател на Областния съвет на БЧК – Ямбол.  

         За доброто настроение на всички се погрижи певческата група към същия квартален клуб в град Ямбол.

   

    

    

 

 

 

                                            ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ