Второто залесяване на Лесопарк „Боровец“ премина при голяма подкрепа от гражданите

Хиляди фиданки цер и бор бяха засадени при второто за два месеца залесяване на Лесопарк „Боровец“ в Ямбол, което се състоя на 23 януари, събота. Теренът на лесопарка беше предварително обработен от служители на Общинско предприятие „Паркове и зони за отдих и спорт“, които бяха осигурили и всичко необходимо за засаждането на дръвчетата.

Припомняме, че в началото на годината по молба на кмета на Ямбол Валентин Ревански бяха дарени 5000 дръвчета цер и 600 фиданки бор от доброволческата инициатива „Гората.бг“. Част от тях бяха засадени преди залесителната акция.

Кметът на Ямбол изказа благодарност към хората, отзовали се и участвали в засаждането на дръвчетата: „Огромни благодарности към всички граждани и приятели на Ямбол, които се включиха във второто залесяване на Лесопарк „Боровец“! Изключително приятно се изненадахме, че толкова много хора се отзоваха на нашия призив! Ямболии още веднъж показаха, че в нашия град има много положителна енергия, насочена към добрите неща, които всички ние искаме да се случват в родния ни Ямбол! Извиняваме се на тези, за които дръвчетата не стигнаха! Обещаваме и ще проведем трета залесителна акция, най-вероятно през месец февруари или март. Тогава очакваме около 3000 дръвчета – черен бор, които ще ни бъдат дарени от Държавно горско стопанство „Тунджа“- Ямбол. Общинско предприятие „Паркове и зони за отдих и спорт“ ще подготви само отворите, за да може всички растения да бъдат засети от нас, гражданите. Още веднъж приемете нашите искрени и дълбоки благодарности към всички, които участваха! Благодарим на създателя на „Гората.бг“ Никола Рахнев за дарените дръвчета!“