Втори фестивал „Заиграло ми е Лудо Младо“

   Ямбол ще бъде домакин на второто издание на фолклорния фестивал „Заиграло ми е Лудо Младо“. Общо 15 фолклорни любителски състава ще се включат в програмата на проявата, която ще се проведе на 5 октомври, събота. Началото поставя дефиле на участващите клубове. То започва в 9,30ч. и ще премине маршрута от площадното пространство пред общината до зала „Диана“. След официалното откриване започва и конкурсната програма. След  награждаването в късния следобед фестивалът ще завърши с празнично хоро за всички участници, гости и зрители.  
 
   Уменията на танцьорите ще се оценяват от компетентно жури в състав: Председател  – Петър Димитров – директор и главен художествен ръководител на ансамбъл „Тунджа“ – гр. Ямбол и членове – проф. д р Антон Андонов – ръководител катедра „ХореогрАфия“, при академия за музикално, танцово и изобразително изкуство, гр. Пловдив и   Мария Градешлиева – директор на национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” гр.Котел.
   Фестивалът се провежда със съдействието на Община Ямбол, Общинско предприятие „Туризъм и култура“ и Фолклорен танцов състав „Оренда“ – Ямбол.