Волен Митев представи два романа в читалище „Пробуда”

Ямболският актьор и писател Волен Митев представи  последните си два романа „Театрален гамбит” и „Възможната истина” на 27 октомври от 17.30 часа в Камерна зала на читалище „Пробуда”. За книгите, обединени от главния герой – частното ченге Крум Цеков и криминалното в тях като  „стълб”, около който се структурират социални и обществени проблеми, говори библиотекарят в читалището Светлана Чамова.

Авторът сподели за причината да „пропише” – безвремието, в което преди години бе попаднал българският театър, за естественото си насочване към криминалния жанр. Публиката живо се интересуваше от ямболския момент в романите, от реалните случки, намерили място в тях. А Волен Митев, като истински актьор, не само интригуващо разказа няколко от многобройните историите, поместени в „Театрален гамбит”, но и изигра някои  от тях.

Вокална група „Виолина” при читалище „Пробуда” поздрави автора със свои изпълнения.

„Театрален гамбит” е четвъртият, най-нов роман на Волен Митев, издаден през тази година. Той е един от 7-те номинирани сред 118 участвали творби в националния конкурс „Развитие” за непубликуван български роман. Книгата „Възможната истина” излиза преди две години.

dscn4305 dscn4315