Военнослужещи от 42-ри механизиран батальон – Ямбол се завърнаха от учение в Германия

“Отново има повод да Ви благодаря за отдадеността в професията и да Ви кажа, че се гордея с Вас за това представяне в многонационален формат.“ – с тези думи командирът на 42-ри механизиран батальон – Ямбол подполковник Ивайло Иванов поздрави своите подчинени пред строя, които се завърнаха от участие в ротационна подготовка в Германия. Днес, 2 октомври 2019г., ден след завръщането си във войскови район Кабиле, за постигнати високи резултати на военнослужещите бяха връчени сертификати от командването на многонационалния батальон, в чийто състав бяха включени.
Подполковник Иванов говори пред строя за успеха на военнослужещите при поредното достойно представяне на Сухопътните ни войски и изрази задоволството на командването на батальона от успешно изпълнените дейности в полевите занятия по време на подготовката.
Механизиран взвод, с командир капитан Илиян Рачев, от 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, взе участие в три седмична ротационна подготовка в рамките на многонационалното учение “SABER JUNCTION 19“, което се провежда в Германия. В продължение на три седмици, в Център за съвместна подготовка на Силите на САЩ в Европа, Хохенфелс, военнослужещите надграждаха знания, умения и опит за изпълнение на бойни задачи в многонационална среда.
Взводът, в състав до 40 военнослужещи, както и офицери от националния поддържащ елемент и щабни офицери в отделенията на щаба на многонационален механизиран батальон, участваха в учението от българска страна, щатно въоръжение и снаряжение.
“Уверен съм, че и занапред, личният състав ще бъде все така всеотдаен в предстоящите учения и тренировки за повишаване нивото на колективния дух, бойното сглобяване и оперативна съвместимост.“ – каза още подполковник Иванов.