Водачът на „ДПС-Ново начало“ в Ямбол: Най-важни са хората, те трябва да са приоритет за държавата

„Истинската роля на държавата е да се грижи за хората. Това обаче е постижимо чрез нормално функциониране на институциите, сътрудничество с местните власти и партньорство с гражданското общество“. В това е убеден водачът на листата на „ДПС – Ново начало” в област Ямбол Сейфи Мехмедали. Млад човек, но с огромен опит в местното самоуправление.

В продължение на вече 12 години, Сейфи Мехмедали е председател на Общинския съвет в Джебел и именно заради доказания му опит в местното самоуправление е избран за заместник-председател на националната асоциация, обединяваща председателите на общински съвети в страната. От 2004 г. е член на Движението за права и свободи, от 2016 г. – вече е част от Централния съвет на партията.

Дългогодишната му работа дава отражение върху възгледите му за тежестта, която дейността на местните власти има за цялостното развитие на страната и за подобряване живота на конкретната общност и на отделния човек. 

„Вярвам, че България е в състояние да изработи и реализира своя Програма за развитие и реформи, която да отговаря на очакванията и нуждите на хората. Сред приоритетите на Коалиция „ДПС – Ново начало“ са инвестиции в базова инфраструктура, която е определяща за качеството на живот на хората, също и за възможностите за развитие на индустрията, на малките и средни предприятия. Нужни са проекти за транспортна свързаност, за гарантиране достъп до питейна вода, преодоляване на проблемите с безводието, изграждане на инфраструктура за напояване“, категоричен е водачът на листата на „ДПС-Ново начало“ в Ямбол.

Именно при решаването на такива конкретни проблеми коалицията ще работи в постоянно сътрудничество с местните власти.

Обратната връзка с хората е от изключително значение за нас, споделя Сейфи Мехмедали. „Затова и коалицията разчита на сътрудничеството с граждански организации, които мобилизират обществена енергия за важни обществени каузи и ни подкрепят в нашите усилия да дадем ново начало в ориентирането на държавната политика към проблемите на гражданите“, допълва 41-годишният Сейфи Мехмедали.

Водачът на „ДПС – Ново начало” е свързан с Ямбол. Придобил е първите си бакалавърски степени по две специалности в ямболския Технически колеж през 2005 г. Сейфи Мехмедали надгражда познанията си с обучение по Международни икономически отношения, а след това и Митническо разузнаване и разследване във Варненския свободен университет. През 2021 г. завършва и Минно-геоложкия университет в  София като инженер по обогатяване и рециклиране на суровини.

Роден през 1983 г. в град Джебел, още от младежките си години се занимава активно с обществено-политическа дейност. 

„Най-важни са хората. И те трябва да са приоритет за държавата. Цялата политика на държавата е необходимо да е ориентирана към тях. Това е кредото на „ДПС-Ново начало“. Това е правилният път, по който сме поели“, казва  инж. Сейфи Мехмедали.

 

ДПС -Ново начало с № 8 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление