ВМРО представи новото си ръководство в област Ямбол

“Радвам се, че интелигентни, млади хора бяха избрани да ръководят структурите на ВМРО на територията на област Ямбол“. Това заяви на пресконференция в Ямбол депутатът Мария Цветкова. Тя представи новото ръководство на Областния комитет на ВМРО-БНД в областта. Организацията в Ямбол повежда новоизбраният председател Тодор Налбантов, който е кмет на с.Маломир. Официално бяха представени  и преизбраните за заместник-председател – Пейо Пеев, общински съветник в общ. Тунджа и за секретар – адв. Доника Панайотова, председател на Женската организация на ВМРО в Ямбол. Цветкова допълни, че член на ръководството вече е и предприемача Георги Бонев от градската организация. 

“Членовете на новото областно ръководство участват активно в мероприятията и каузите на ВМРО, мотивирани са и съм сигурна, че ще оправдаят гласуваното им доверие. Новият председател Тодор Налбантов работи усърдно за хоратаи за краткото време, откакто е кмет на едно от големите села в областта – Маломир, успя да го преобрази. По негова инициатива започна спасителна кампания за ремонт на рушащата се църква в селото, който скоро ще приключи. Центърът е обновен със зелена зона за отдих, а жителите са спокойни, че могат да разчитат на него във всеки един момент”, каза по време на представянето Мария Цветкова. 

От своя страна Тодор Налбантов заяви, че започва разширяване на структурите в областта и привличане на честни, градивни и родолюбиви българи към каузите на ВМРО.

„Да запазим името си чисто и да помагаме на хората“, заяви Пейо Пеев. Като директор на ОУ „Христо Ботев“ в село Ботево той говори за образованието в условията на пандемия. Адвокат Доника Панайотова подчерта, че ВМРО е организация, която е създадена и съществува, за да запази българщината, а женската организация пази традициите и семейните ценности.

На пресконференцията беше посочено, че за председател на Областната контролна комисия  на ВМРО в Ямбол е избран Димитър Димитров, председател на ВМРО в Елхово, а за членове – Емил Попов и Женя Стефанова, председател на Младежката организация в областта. 

„През 2020 година чрез парламентарната си дейност изпълнихме основни предизборни обещания и постигнахме дългогодишни цели на ВМРО“, заяви още на пресконференцията народният представител Мария Цветкова. Тя направи отчет за работата на депутатите от ВМРО, които са част от ПГ “Обединени патриоти”. Цветкова подчерта, че са успели да постигнат обещанието си за увеличение на минималната пенсия на 300 лв. В началото на мандата е била 168 лв.Като други важни постижения Цветкова отбеляза помощта от държавата за всяко българско дете, приемането на 10-годишната давност за дълговете на физически лица, с което се слага край на „дълговото робство“, въвеждането на доброволна военна служба,връщане на предмета „Родинознание“ в училище и подготовка на програма за военно обучение на ученици.

Тя обясни, че са успели чрез въвеждането на семейноподоходно облагане в бюджета на работещите семействаот данъчни облекчения да останат 450 лв. за едно дете, които към момента са били 20 лв. При две деца – 900 лв., а при три – 1350 лв. Цветкова поясни, че семействата с общ доход под 510 лв. на член от семейството ще продължат да получават детски надбавки, като те ще могат да се възползват и от данъчните облекчения, ако отговарят на условията.

Народният представител от Ямбол допълни, че в бюджета за 2021 г. са осигурили и подкрепа до 300 лв. месечно за дете, останало без място в детските градини, подпомагане или цялостно поемане на таксите, гласували са 70 млн. лв. за строеж на детски градини и ясли.

„По отношение на доходите е важно да се отбележи, че за изминалия мандат в някои сектори като образованието заплатите се удвоиха, в здравеопазването и сигурността нарастнаха с повече от 40%. Особено забележими са постиженията в отбраната. Под ръководството на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов започна цялостнамодернизация на българската армия с големи проекти за превъоръжаване. За последните четири години заплатите в армията се повишиха с около 46 %,а мащабната кампания на МО „Бъди войник“ показа боеспособността на армията и привлече млади хора към военната професия в защита на Отечеството.“, каза още Цветкова.

Като особено важна тя определи битката с битовата престъпност, която според нея е бич на съвремието. От ВМРО ще продължат да настояват за приемане на Концепцията за социализиране на маргиналните цигански общности. Цветкова поясни, че в края на годината е гласувано тяхното предложениеза въвеждането на наказания „безвъзмезден труд в полза на обществото“, с което „социално слабите“ да отработват глобите, които не плащат. Тя посочи, че по предложение на патриотите по-рано е било прието да се спират всички социални помощи, когато децата не посещават редовно училище.

Мария Цветкова подчерта, че българската кауза в Македония винаги е била водеща за ВМРО. По нейните думи подкрепата за РСМакедония по пътя й към ЕС не може да бъде за сметка на българската история, идентичност и език, а историческите фалшификации и говора на омраза срещу България трябва да спрат. За промяната във формулировката на празника 24 май по предложение на ВМРО изтъкна, че е възтържествувала историческата истина, че кирилицата е българска азбука, която е в основата на славянската книжовност.

„Важни аспекти за националния интерес е приноса на патриотите за отхвърляне на Истанбулската конвенция, с което защитихме традиционните български ценности и семейството. Имаме основна роля и за това, че българското правителство не подписа Глобалния пакт за миграция на ООН. Пактът щеше да отвори широко вратата за милиони имигранти от Близкия изток и Африка, което щеше да е огромна заплаха от навлизането на радикален ислям у нас“, каза още Цветкова.

В заключение народният представител от Ямбол пожела на своите съграждани да са живи и здрави, домовете им да са изпълнени с обич, радости и добрини, а новата 2021 година да е по-спокойна и благополучна за тях.