Включи се в конкурса по програма „Знания за успех“

на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и SAP Labs България

Ако искаш не само да преподаваш, а и да вдъхновяваш. Ако търсиш иновативни начини за преподаване на учебния материал. Ако искаш твоите ученици вместо да цитират заучени определяния и формули да знаят как и къде може да се приложи наученото в заобикалящата ни среда. Включи се в конкурса по програма „Знания за успех“.

Фокус в тазгодишното пето издание на програмата е STEM обучение, или подход, който обединява четири специфични дисциплини – наука, технологии, инженеринг и математика по интересен и вдъхновяващ начин.

STEM e интердисциплинарен метод на обучение, при който природните науки се интегрират в областта на технологиите, инженерството и математиката. Образованието, фокусирано върху STEM дава възможност на учениците да разберат как наученото може да се приложи на практика, да развият своя начин на мислене, като последователен и цялостен процес, да бъдат креативни и иновативни при решаване на комплексни задачи.

„Следим пазара на труда, търсенето, възможностите за развитие, свидетели сме на големия интерес и голямата нужда от хора, които са образовани в областта на информационните технологии. Още миналата година търсихме и поставихме акцент върху развитието на образованието в сферата на науката, технологиите, инженерството и математиката, насоки, които дават основата на израстването на ИТ специалисти в България.“ , коментира изпълнителният директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ – Илияна Николова.

В конкурса могат да  кандидатстват средни училища чрез своите училищни настоятелства до 3 октомври 2016 г. Необходимите документи, както и подробни указания за кандидатстване ще откриете тук.

„Знания за успех“ се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ с финансовата подкрепа на SAP Labs България за пета поредна година. рограмата е носител на редица награди и отличия. През 2015 г. за програма „Знания за успех“, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и SAP Labs България получиха наградата на Български дарителски форум за най-успешно партньорство между бизнес и НПО. През 2014 г. за програмата „Знания за успех“, е отличена с годишната награда „Подкрепа за библиотеките“ на Българската библиотечно-информационна асоциация. SAP Labs България е косител и на награда в категория „Социално отговорна кампания на годината“ на Годишните награди на b2b Media  за своите инициативи в областта на образованието, сред които е и програма „Знания за успех“. 

znaniq-za-uspeh-pc