Викторина за Апостола

     Втори клуб“Млад възрожденец“ към Общонационален комитет „Васил Левски“ учредиха днес в ДГ „Пламъче“. Така детската градина не само остава единствената в страната с подобен клуб, но и заложи на приемствеността. Членове на новия клуб са децата от двете подготвителни групи – „Лъвчета“ и „Мики Маус“ с учители Й. Янакиева, М. Иванова, М. Облачка и Ек. Георгиева.
    В годината, посветена на 180-тата годишнина от рождението на Васил Левски, децата от ДГ“Пламъче“ проведоха и традиционната си викторина в навечерието на 19 февруари. Този път тя премина под мотото „Достойни наследници на Левски“, а домакин отново беше РИМ- Ямбол.
    С много вълнение участниците в състезанието разказваха за живота и делото на Апостола. Урокът по родолюбие беше не само за тях, но и за всички родители, баби и дядовци дошли да чуят децата си.
Разбира се като на всяко състезание имаше жури и оценки, но в края победители се оказаха и двата отбора. За изключителните си знания те получиха отличен и много аплодисменти от присъстващите.
Веднага след викторината представителна група от клуб „Млад възрожденец“, учители и родители поднесоха цветя пред барелефа на Васил Левски в едноименната ямболска гимназия.