Веселиново празнува

На 14 октомври 2019 година бе отпразнуван деня на с. Веселиново и храмовия празник на църквата „Света Параскева Петка“.

            На празника присъстваха Ели Василева- временно изпълняваща длъжността кмет на община „Тунджа“,  заместник-кметовете Станчо Ставрев и Георги Чалъков, Андон Кръстев – секретар на общината жители и гости на селото.

            В приветствието си към гостите на празника Ваня Желева- временно изпълняваща длъжността кмет на с. Веселиново, представи накратко историята на 85 годишния храм и пожела на всички здраве и благополучие.

            Поздравления към присъстващите отправи и Ели Василева, като подчерта: „…Село Веселиново и веселиновци заедно се събират на храмов и общоселски празник. И този празник е осветен от силата на вярата, добродетелите и достойнството на покровителката на дома, семейство и рода- Св. Петка.

            За нас българите православието и вярата са в устоите и основите на държавността. Заедно с азбуката и българският език, християнската вяра ни определя и обединява като народ и във времена без държавност. В рода и в общността, ние сме придобивали сила и упование, за да издържим и преминем през изпитания.

            Настоящият храмов и общоселски празник нека даде нова надежда и укрепи вярата ни, че предстои по-добро бъдеще.

Уверявам Ви, че местната власт и община „Тунджа“ ще продължи да работи за развитието на село Веселиново и добруването на неговите жители. Нека заедно съхраним родолюбието си, за да ги има празниците на общността и занапред в годините…“

            Празникът продължи с изпълнения на децата от Детска градина „Дечка Сюлемезова“ и Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“.