Вдъхновени от вълшебството на музиката

В навечерието на Първи октомври – Световния ден на музиката, в ОбУ „Васил Левски“, село Тенево, община „Тунджа“, беше организиран емоционален и вълнуващ празник. В него с ентусиазъм взеха участие ученици и учители, вдъхновени от вълшебството на музиката. Учениците изпълниха много песни и играха хора. По лицата на всички грееха усмивки.
Световният ден на музиката се провежда за първи път през 1974 г. по решение на Международния съвет по музика към ЮНЕСКО във Франция и се отбелязва в 120 страни. През 1980 г., по повод 700-годишнината от рождението на св. Йоан Кукузел, за когото се смята, че има български произход, Първи октомври е обявен и за Празник на родните певци и музиканти, както е и българският ден на поезията.
„Музиката е велик обединител, невероятна сила. Нещо, което кара дори хората, имащи най-големите различия, да имат нещо помежду си.“ – Сара Десън
Честит празник на всички, които създават музика и на всички, които я обичат. Нека не забравяме – няма по-голяма сила от силата на музиката!
 
Радмила Стойкова – старши учител