Ваня Велева победи в третия поетически двубой

Ваня Велева е победител в третия поетически двубой. Домакин на събитието беше НЧ „Съгласие 1862”, а Синият салон се оказа тесен, за да побере желаещите да присъстват. Опонент на Ваня в този двубой беше поетесата Катя Маринова. 

За пръв път, секунданта беше само един – Петко Каневски. Водещ отново беше авторът на шоуто Петър Чухов, който внасяше допълнително настроение в паузите по време на гласуване, като четеше характеристики за двамата участници. Публиката гласува след всеки от четирите тура за предпочетения поет с предварително раздадените листчета, като резултатите се изписваха на табло, без обаче да се знае кои числа за кого се отнасят.
След втория тур публиката имаше възможност да предложи дума или фраза като тема за импровизация. Предложенията, записани на листчета, бяха събрани в кошнички, от които водещият изтегли думата „децата” и това беше темата, по която дамите писаха в продължение на 20 минути. През това време се проведе III тур, в който секунданта разполагаше с по 10 минути, за да защитава едната дама и да нападне съперничката й. В IV тур всяка дама прочете написаното току-що стихотворение по темата, зададена от публиката.Публиката излъчи за победител във третия поетически трубадурски двубой Ваня Велева. В края на двубоя и двете поетеси получиха подаръци от организаторите и много цветя от своите почитатели.