Вандалско посегателство на офис на ГЕРБ в Ямбол

В нощта на 2 срещу 3 декември, около 3 часа, над офиса на ПП ГЕРБ в Ямбол е извършен вандалски акт. Офисът на ул. „Търговска“ 2 е полят със запалима течност, вероятно бензин и запален.

 „Политическа провокация, вандалщина или нещо друго ще установят органите на реда. Иззети са записите от камерите на сградата. Надяваме се, извършителят или извършителите, както и подстрекателите и поръчителите, ако има такива, да бъдат бързо установени“, каза след огледа председателят на Общинското ръководство на ПП ГЕРБ Ямбол Александър Стойков.

Нанесени са щети по сградата и входа на офиса. Той е даден на ПП ГЕРБ за ползване, като парламентарно представена партия. За радост огънят не е успял да навлезе навътре в помещението и унищожи техника и оборудване на партията. Председателят на ПП ГЕРБ Ямбол, сподели, че офисът се ползва активно и почти всяка вечер там се събират партийни членове и симпатизанти. Оглед на мястото и на щетите е извършен от органите на МВР и следствието. Иззети са материали. Случаят се разследва.

„ПП ГЕРБ Ямбол категорично осъжда този вандалски акт. И заявяваме, че подобни посегателства противоречат на принципите на правовата държава и отношенията в нашето общество. Това за нас са неприемливи начини на действия, спрямо която и да е политическа структура“, каза още Александър Стойков и допълни „Ако някой иска ГЕРБ да се страхува, това няма да стане. Ще продължим да работим за поетите ангажименти и реализирането им на местно ниво.“