Валентин Ревански: Честит професионален празник!

УВАЖАЕМИ МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ И ЗДРАВНИ РАБОТНИЦИ,

 Честит професионален празник – Световен ден на здравето и Ден на здравния работник в България! Благодаря Ви, че сте останали в Родината, за да упражнявате Вашата хуманна професия!

Вашата мисия е отговорна, трудна и благородна! Вие имате тежката задача да лекувате и се грижите за пациенти, някои от които са тежкоболни. Сблъсквате се със страданието всеки ден.

Достойно е, че сте се посветили на призванието да спасявате човешки животи и да пазите здравето на хората, загърбвайки Вашите лични грижи и проблеми.

Достойно е, че в условията на продължаващата пандемия, въпреки риска за Вашето и на близките Ви здраве, продължавате да изпълнявате Вашите професионални задължения.

Скъпи здравни работници, приемете моите най-искрени и сърдечни поздравления! Пожелавам Ви да успеете да предадете опита си и на Вашите по-млади колеги и специализанти, да им помагате и да бъдете до тях, докато се учат.

Надявам се, че скоро държавата ще направи необходимото, за да подобри условията, в които работите, а това, което зависи от Община Ямбол, също ще бъде направено. Ще направим и предложение за решаване на кадровите проблеми в държавната Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Пантелеймон“.

Всички Вие заслужавате топли думи не само веднъж в годината, но днешният ден е още една възможност да ви ги кажем!

Пожелавам Ви спокойни дежурства, търпение и благодарни пациенти.

Бъдете здрави и нека Бог да Ви пази!

 

С УВАЖЕНИЕ,

ВАЛЕНТИН РЕВАНСКИ

КМЕТ НА ОБЩИНА ЯМБОЛ