„България – това съм аз…“

Емоция, непринуденост и любов към България – така може да се опише Тържественото честване на Трети март пред Мемориала на загиналите за Освобождението на България.
Четири похода от гр. Ямбол, с. Търнава, с. Чарган и с. Стара река се сляха на Бакаджика, заедно с жителите и гостите на община „Тунджа“ и направиха празника още по-мащабен. Начало на празника дадоха два трибагреника, които бяха разпънати под звуците на Химна на Република България.
На церемонията присъстваха Николай Костадинов – заместник-областен управител на област Ямбол, Атанас Христов – председател на Общински съвет „Тунджа“, Валентин Ревански кмет на община Ямбол и неговият заместник – Васил Александров, полковник Милен Димитров – командир на на Гарнизон Ямбол и 22-ра Авиационна база Безмер, Командири на военни формирования Ямбол – подполковник Иван Иванов, подполковник Димитър Полихронов и майор Юлиян Арсов, главен инспектор Любомир Донев от Областна дирекция на МВР – Ямбол, Илиян Анастасов – началник на Районно управление „Полиция“ – Тунджа, общински съветници от общините „Тунджа“ и Ямбол, кметове и кметски наместници от община „Тунджа“ и много гости.
Благодарствен молебен отслужиха техни благоговейнства отец Стоян и отец Жельо.
В празничното си слово кметът на община „Тунджа“ Станчо Ставрев акцентира върху саможертвата на героите, историческите събития през погледа на съвременниците и хората, които днес носят „Тунджа“ и България в сърцата си.
В програмата, с вълнуващ рецитал и изпълнения участваха Евгени Георгиев от с. Роза, Крисия Димитрова и Стоянка Чирпанлиева от с. Кабиле и Фолклорен ансамбъл „Тунджа“.
Многобройните присъстващи на Тържественото честване почетоха паметта на загиналите с поднасяне на венци и цветя на Паметника, а почетен караул бяха от Национално дружество „Традиция“ – Ямбол, с изнесените хоругви от храм „Свети Александър Невски“, който бе отворен за всички миряни.
Много патриотични стихове и песни отекнаха  на Бакаджика, за да ни напомнят, че „България-това съм аз…“