Бъдете отговорни към себе си и околните! Спазвайте ограниченията и карантината!

Областният управител Димитър Иванов, кметът на Ямбол Валентин Ревански, на Елхово Петър Киров, на община Стралджа Атанас Киров, на „Тунджа“ Георги Георгиев, на Болярово Христо Христов, заедно с окръжния прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев, директора на ОДМВР старши комисар Калоян Милтенов, директорът на РДГП Елхово комисар Деян Моллов, директорът на ТД „Национална сигурност“ Иван Мартинов и др.обсъдиха конкретни ситуации и начини на действия при повишаване броя на връщащите се у нас граждани пребивавали в други страни и подлежащи на карантина.

Кметовете и кметските наместници по села познават най-добре хората, които се връщат от чужбина и трябва да информират службите. Целта е да се избегнат опитите на отделни лица и групи хора да предоставят невярна информация за дестинациите, от които идват и нежелание да бъдат под карантина.
От институциите напомнят на всички под карантина, че нарушаването на карантината е наказуемо.

Поставените под карантина граждани ще бъдат постоянно проверявани спазват ли ограничителните мерки. Призоваваме за активност и гражданите, ако забележат неспазване на строгите мерки и нарушена карантинада сигнализират за това органите на реда и здравните власти.

Призивът на областният управител и институциите към опитващите се да избегнат карантината, е да бъдат отговорни към себе си, към своите близки и към усилията на обществото да се справи с пандемията коронавирус.