БЧК с кампания за набиране на средства в помощ на пострадалите от земетресението в Турция

    БЧК стартира кампания за набиране на финансови средства в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в Република Турция на 6 февруари 2023 г. Открита е специална банкова сметка в лева:

IBANBG64UNCR76301078660913

За пострадалите от земетресението в Турция

    Можете да подкрепите кампанията на БЧК и с SMS на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.

    Екип за търсене и спасяване от 12 души с 5 кучета от Планинската спасителна служба на БЧК отпътува тази вечер за Турция, за да се включи в спасителните дейности на място. Организацията има готовност и да предостави хуманитарна помощ от бедствения си резерв.

     БЧК изказва своята благодарност към всички, които отправиха към нас запитвания за набиране на помощи. В момента опитни и специално обучени екипи работят при изключително тежки условия на терен, като тяхната основна цел е спасяването на ранените и пострадалите.

     Предстои да бъде извършена оценка на дългосрочните нужди, за която колегите от Турския Червен полумесец ще предоставят допълнителна информация.

      БЧК е в постоянна комуникация с Турския Червен полумесец и сформирания щаб, ръководещ операцията по подпомагане, както и с Министерството на вътрешните работи и ГД «ПБЗН».