БЧК стартира подбор за „Лятно училище по плуване“

Ямболската червенокръстка организация отново стартира подбор на деца на възраст между 7 и 11 години, за организиране на обучения във ваканционната програма „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм“, което да се осъществи през периода 24 юли – 18 август 2023г.

      Общата продължителност е 20 /двадесет/ занятия, които ще се провеждат всеки делничен ден на плувния басейн в ПГ „Васил Левски” в град Ямбол от квалифициран и високо мотивиран обучаващ екип – треньор, воден спасител и специалист „Водноспасителна дейност“ и „Първа помощ“ в  БЧК-Ямбол.

       Програмата се осъществява срещу заплащане и има за цел изграждането на начални плувни умения и формиране на безопасно поведение във и около водата, за намаляване на риска от водни инциденти сред деца,  чрез включването им в обучение по усвояване на основни плувни техники, начини за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент и елементарни способи за оказване на първа помощ.

       За повече информация последвайте фейсбук страницата: Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм или се обадете на телефон 0886 344 250 – Добриела Праматарова.