БЧК дари образователно-творчески пакети за 150 ученици в община Болярово

smart

 Деветдесет и девет ученика от СУ „Д-р Петър Берон“ – Болярово и още петдесет и един от ОУ „Стефан Караджа“ – Стефан Караджово днес получиха образователно-творчески пакети от Българския червен кръст. Инициативата е част от мащабната програма „Дейности в отговор на COVID-19″, която се финансира от Американската агенция за международно развитие (USAID), с подкрепата на Международната Федерация на Червен кръст и Червен полумесец (МФЧК/ЧП).
В раничките, които децата получиха от изпълнителния директор на ОС на БЧК Митко Филипов и доброволци на местната организация към БМЧК, има предпазна маска, детска информационна книжка за COVID-19, пъзел, книжка с български народни приказки, тетрадка, цветни моливи. Целта е да се насърчат различни творчески и образователни активности, полезни за децата, докато са вкъщи или в училище.
„С тези пакети приключва изпълнението на програма „Топъл обяд“ за тази учебна година, но се надяваме тя да продължи, тъй като основната й цел, освен осигуряването на здравословно хранене на учениците, е да ги приобщим към образованието“, каза Митко Филипов. Той допълни, че винаги с удоволствие идва в Болярово и в училището, не само, заради радушните деца и инициативното ръководство на учебното заведение, но и заради дългогодишната безрезервна подкрепа от страна на общинското управление и кмета Христо Христов.
Програма „Топъл обяд“ се реализира вече 15 години в боляровско като съвместна инициатива на БЧК и общината. Общо 150 деца от двете училища в Болярово и в Стефан Караджово бяха включени в проекта тази учебна година.

 
smart