БСП-Ямбол с позиция относно 3 март

       Уважаеми български граждани!

                Вие,които все още се наричате с гордост българи, вие, които  все още не сте се наредили на опашката пред Терминал 2 на Софийското летище, вие, които вярвате в правото ни на суверенна, а не колониална  държавност, нека се обединим и защитим българския национален дух и достойнство! 

                  Държавата, това сме ние – българският народ, който от години чака с надежда начело да види подготвени и разумни лидери, но всеки път,след всеки избор, получава все по-зависими от чужди интереси продажници.

                   Те не искат и да знаят за България! Те искат да знаят какво ще получат лично след успешната продажба на българския национален интерес.

                  Те не искат свободомислещ български народ. Те искат послушни немислещи полуживи от  провокирани тревоги и постоянно насаждана омраза организми. По възможност само едноклетъчни, които  да  ги възхваляват .     

                   Под диктата на нечии чужди интереси обединени зад една привидно патриотична идея, лидерите на  ПП-ДБ  Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и генерал Атанасов ни представиха поизтупаната от прахта идея за смяна на нашия национален празник. А зад тях в подкрепа отново съзираме доволно усмихнатите лица на Бойко Борисов и на Делян Пеевски. Все още ли не разбирате, уважаеми сънародници, че те  ни принуждават да противопоставим  3 март на 24 май – денят , в който след 512 години османско владичество България отново се появява с името си на картата на Европа срещу  един  свят за всеки славянин ден, в който честваме българската писменност ?!

                   Зад странните идеи на ПП-ДБ за тази подмяна се скрива  нещо много по-дълбоко от конюктурна потребност и то би застрашило етническия мир в страната. Тази плитка политическа импотентност, която носи сглобката на това правителство не би могла да прикрие безкрайната като Вселената тяхна тъпота.

                   България не дължи своето освобождение от османското владичество само на Руската империя. Нашата земя съхранява тленните останки  на стотици български опълченци, финландци, черногорци, румънци и сърби. Нямаме право да отхвърляме с лека ръка тяхната саможертва и да тласкаме към разделяне българския народ по оста русофили-русофоби! Търпим това малоумие на управляващите  години наред, а зад него те  прикриват  внушението , че тази  балканска страна, нашата родина, трябва да гравитира само около онези, които им плащат повече и които не ни оставят и   капка  национално достойнство.

                    Всяка подкрепа днес за подмяната на 3 март е ново национално падение, важно единствено за онези, които диктуват дневния ред  в света.  Ние, социалистите  от Ямбол,  не можем да приемем това!

                   Настояваме  групата илитерати с харвардски дипломи и академични звания, които  открито се подиграват с нас, българите, да оттеглят налудната идея за промяна на националния ни празник! Датата 3-ти март е само българска и макар преклузивният  Сан-Стефански договор да поражда и до днес много спорове, той е първият общ европейски акт, който връща името България на картата на Европа.   

                 Дошло е „време разделно“, когато всеки от нас трябва да заеме позиция в името на бъдещето на България!!!

                                                                                                           

Общински съвет на БСП – град Ямбол