БСП- Ямбол реализира информационен проект: „КОНТРАПУНКТИ“

Общинският съвет на БСП в Ямбол, съвместно с фонд „Политически инициативи“ към НС на БСП реализира информационен проект: „КОНТРАПУНКТИ“.
В Ямбол политическият дебат определено е посредствен, поради пълното затъмнение на работата на общинската администрация. Сериозните проблеми в управлението на града не достигат до хората, смятат от столетницата. БСП има седем съветници в 37-членен Общински съвет и не винаги разполага с необходимите механизми да представи позициите си, масово да информира гражданите за проблемите и алтернативите за града. Община Ямбол издава информационен бюлетин на всеки три месеца, в който представя управлението на общината като изключително успешно.

Крият се неблагополучията в управлението (които са скандални), а те не са породени от някакви инцидентни причини, а от системни неуредици, некомпетентност и корупция. В общинския бюлетин истинските въпроси се подменят с фалшиви, за да се манипулира обществото, коментират още социалистите.
Проектът, съфинансиран в основната му част от НС на БСП, завърши с изработване на интернет базиран уеб-сайт на общинската организация на БСП – град Ямбол, както и издаването на един брой 12-страничен бюлетин. Уеб – сайтът www.kontrapunkti.bg е от динамичен тип, с богато съдържание, представящо местната структура на БСП в Ямбол; работата на групата съветници в ямболския общински съвет – техните позиции и алтернативни предложения; акциите на хоризонталните структури; представяне на различните лица на партията с интересни и мотивиращи интервюта и пр. Съдържанието на сайта се интегрира и в социалните мрежи (Facebook, Google+, Twitter).
Печатният бюлетин представя най-сериозните проблеми на града.
С този проект, БСП в град Ямбол се стреми да достигне до всички граждани на Ямбол, да ги провокира да са питащо и информирано навреме общество, да представи различните лица на БСП в града. Да разкаже истината за проблемите на Ямбол, но и да представи перспективата, която даваме. Самото название на проекта „КОНТРАПУНКТИ“ подсказва противопоставянето на сюжетните линии БСП – ГЕРБ в град Ямбол.
Провокираме диалог с ямболци за задълбочен анализ на общностните проблеми, за дефиниране на темите и задачите, които трябва да бъдат решени в града. Желанието ни е да поощрим гражданите да участват в обществения живот, да дават идеи, да ги реализираме заедно.
Посетете сайта www.kontrapunkti.bg !