БСП-Ямбол: Бъдете будители и идейни вдъхновители на нашето време!

Уважаеми съграждани,

Скъпи приятели,

 ЧЕСТИТ 1- ви НОЕМВРИ – ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ!

Първи ноември е празник на българска историческа памет, на националното ни самочувствие и съзнание, празник на непокорния български дух.

Днес ние свеждаме глава в знак на признателност към онези достойни синове на България, които превърнаха словото в най-мощно оръжие за съхраняване и извисяване на националното ни съзнание и нравствени ценности.

Достоен принос в идейното израстване на хората от нашия край имат и ямболските будители даскал Атанас Кожухаров, Ради Колесов, Георги Дражев, професор Петър Нойков, чиято дейност има и национално значение.

В днешния бурен, материален свят има още по-голяма, дори крещяща нужда от хора, за които жаждата за знание, свободата да твориш, идейната извисеност и желанието за справедливост са по-важни от житейското благополучие.

По тази причина, ние, членовете и симпатизантите на БСП – град Ямбол, най – сърдечно поздравяваме Вас, съвременните будители – учени и учители, творци и изследователи, читалищни деятели, писатели и журналисти!

Нека всеки ден да ражда нови надежди, да носи вяра в утвърждаването на цинностите, които осмислят човешкия живот и ни правят по-добри хора!

Пожелаваме Ви здраве, енергия, успешен, ползотворен труд и много нови успехи .

Бъдете будители и идейни вдъхновители на нашето време!