БСП скочи на Кацаров, поиска оставката му заради „Зеления сертификат“

Изпълнителното бюро на БСП поиска оставката на служебния министър Стойчо Кацаров заради заповедта му, с която се въвежда задължителен „Зелен сертификат“.

„Ваксинирането е доброволен акт. Нека всеки, който желае, да го направи. Ваксината би помогнала да се ограничи разпространението на болестта и да спаси човешки живот. В същото време не трябва да бъдат ограничавани конституционните права на гражданите. Въвеждането от служебния кабинет на „Зелен сертификат“ по този необмислен начин е неприемливо и неработещо“, посочват в позиция Изпълнителното бюро на БСП, цитирано т пресцентъра на партията.

„Тези мерки се прилагат в европейски държави, където висок процент от населението е ваксинирано, но е неприложимо за България. Ако такъв сертификат няма да се изисква за деца до 12 години, това означава ли, че е задължителен за деца между 12-18 години и че те трябва да бъдат ваксинирани?“, допълват от БСП.
Социалистите настояват решенията да бъдат отменени и мерките да се обсъдят внимателно отново.

„Министър Кацаров не е в състояние да се справи с кризата, която се задълбочава. Очакваме да подаде оставка“, обобщават от левицата.

Източник: www.dnes.bg