БСП сигнализира веднага за решаване на проблеми на граждани

Веднага подаваме сигнали за решаване на проблемите, изказани от граждани при срещите на общински съветници на БСП, като част от проекта „Аз обичам Ямбол”, съобщи Катя Георгиева.

Вече са подадени два сигнала до Общинската комисия по организация и безопасност на движението в община Ямбол. Първият е с искане да има пешеходна пътека към спирката до бл. 12 на ж. к-с „Хале”, защото съществуващата – пред сградата на КАТ, е много отдалечена, а живеещите в 9 блока на комплекса са принудени да пресичат главната улица произволно.  Вторият е за поставяне на знак за забрана за паркиране на автомобили на ул. „Надежда” в ж. к-с „Диана”, на която се намират поредицата от заведения и ОУ „Л. Каравелов”, защото това създава ежедневни предпоставки за пътно-транспортни произшествия.

Катя Георгиева припомни, че общинската организация на БСП в Ямбол провежда във всички квартали на Ямбол срещи по проекта „Аз обичам Ямбол”, който се финансира от Фонд „Политически инициативи” на Националния съвет на БСП. В продължение на 43 дни на специално подготвени по проекта шатри общински съветници от БСП и доброволци от Младежкото обединение на левицата в Ямбол се срещат с граждани по квартали, разговарят с тях и им предоставят възможност в анонимна анкета да споделят проблемите на техния квартал.

Попълнените анкети се поставят в урна, а резултатите от тях ще бъдат обобщени по квартали, за да може левицата в Ямбол да научи директно от хората какво не одобряват в местната политика, какво искат да се промени и как по-добре да защитават техните интереси.

Досега са проведени такива срещи в кварталите „Хале”, Диана” и „Зорница”. Общият извод е, че хората не отричат направеното – центъра на града, градския парк, но споделят, че местната власт се е дистанцирала от проблемите на кварталите. Гражданите твърдят, че кварталите са пренебрегнати за сметка на централна градска част, а в тях живеят много млади хора и хора в активна възраст.