„БСП за България“ представи кандидатите си за народни представители

Кандидатите за народни представители на „БСП за България“ за 31-ви Ямболски многомандатен избирателен район бяха официално представени в една от залите на „Диана палас“. С тази листа отговаряме на очакванията на хората за промяна и тя трябва да дойде след 26 март, за да стане животът в България по-спокоен, по-сигурен и по-достоен. Около това се обединиха кандидатите в своите изказвания.

    Водач на листата е Кристиан Вигенин. Той е е роден през 1975 г. Магистър по „Международни отношения“ и „Макроикономика“. Бил е евродепутат в периода  2007-2013 г., където заема поста зам.-председател на групата на ПЕС. Министър на външните работи в правителството на Пламен Орешарски през 2013-2014 г. Народен представител в 40-то Народно събрание от Ямбол и в 43-тото – от Благоевград.

На второ място е Николай Пенев. Ел.инженер и дългогодишен енергетик на „Ямболен“. На два пъти заемал поста областен управител на област Ямбол, бил е и зам. областен управител. Председател на ОбщС на БСП и е настоящ общински съветник в Ямбол. 

    Третото място е за арх. Даниела Сивкова от гражданската квота. Тя е родена през 1968г. Завършва МГ“Ат.Радев“, а по-късно и ВИАС със степен магистър. Била е преподавател в ПГСГ „Кольо Фичето“, гл.архитект на община Елхово, а към момента е архитект в частна фирма. Притежава квалификация по опазване паметниците на културата от „Екол де Шайо“ – Париж. Председател на Регионалната колегия и член на УС на Камарата на архитектите. 

    На четвърто място е Кирчо Карагьозов. Той е роден през 1954г. в с.Безмер. Завършил е право в СУ“Св. Климент Охридски“ и работи като адвокат на свободна практика. Четири мандата общински съветник в община „Тунджа“, както и председател на ОбС. Депутат от 42-рото и 43-тото Народно събрание. 

     Петото  място е за представителя на община Стралджа Янко Добрев. Той е на 29 години. Бакалавър по политология и магистър по „Политически науки, дипломация и национална сигурност“. секретар на най-голямото читалище в община Стралджа . Общински съветник. 

   Шеста е Нина Терзиева от Болярово. Тя е представител на гражданската квота. Родена през 1975г. в Болярово. Магистър по икономика и публична администрация. Зам.кмет на община Болярово.

     Седмата позиция в листата е за Владимир Стоев. Роден през 1982г. С висше образование специалност „Психология“, а в момента завършва и „Предприемачество и мениджмънт“. Началник отдел „Отбранително-мобилизационна подготовка“ към община „Тунджа“. 

    Почетното осмо място заема Елена Анева, кмет на с.Воден. С висше образование, специалност „Психология“. Член на Областния съвет на БСП и председател на Клуба на жените-социалистки в община Болярово. 

   Пред присъстващите кандидатите от листата представиха личните си  мотивации да се включат в надпреварата за депутатските места. Това, което ги обедини в изказванията им беше думата Промяна. Промяна към по-добро бъдеще за България. Едно от ключовите неща в работата на бъдещите народни представители от „БСП за България“ ще бъде защита интересите на страната ни. Тяхна задача ще бъде борбата с мафията и корупцията. 

 

 

   „Яка битка и да се поздравим с голям успех“ пожела на кандидатите Атанас Мерджанов. Той ги посъветва в кампанията им да има повече вяра и оптимизъм и им напомни, че голямата политика започва с малката политика. 

     Пожелания за успех отправиха коалиционни партньори, кметове, симпатизанти. 

„БСП за България“ – с номер 10 на бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление