БСП върна неизпълнен третия мандат

БСП върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство. Представители на левицата проведоха на „Дондуков“ 2 среща с държавния глава Румен Радев. При президента бяха лидерът на БСП Корнелия Нинова, заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, както и заместник-председателите на ПГ на левицата Георги Свиленски и Атанас Зафиров.

„Направихме всичко необходимо, за да изпълним третия мандат. Изведохме четири важни задачи пред бъдещо редовно правителство и парламент“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Радев.

Тя добави, че от партията ѝ са поканили на разговори всички парламентарни сили, но е станало ясно, че не може да се събере съгласие и мнозинство за съставяне на кабинет.

„Искам да ви поздравя за усилията, които положихте за съставяне на редовно правителство в една много трудна политическа обстановка. Пожелавам ви успех на предсрочните парламентарни избори“, заяви от своя страна държавният глава.

В петък миналата седмица лидерът Корнелия Нинова, след съвместно заседание на Изпълнителното бюро на БСП и политическата група на „БСП за България“, обяви, че ще върнат мандата.

Преди това на поканата на БСП за лидерска среща във връзка с третия мандат за съставяне на правителство се отзоваха само три парламентарно представени политически сили – ГЕРБ-СДС, ДПС и „Български възход“. От „Продължаваме Промяната“, „Демократична България“ и „Възраждане“ не дойдоха на разговор.

Източник: БГНЕС