БСП връща в четвъртък неизпълнен мандат

БСП ще върне в четвъртък на президента неизпълнен мандата за съставяне на правителство, обяви Георги Свиленски. Именно той го прие миналата седмица от Румен Радев. Това предадоха от DarikNews.bg.

Решението идва след като снощи Корнелия Нинова обяви, че от БСП ще се опитат да съставят кабинет.

Обяснението за изненадващия обрат – не е изпълнено условието на Националния съвет на БСП за приемане на законодателна програма и формиране на антикорупционно мнозинство, което да предложи Асен Василев за премиер.

„Това, което се случи днес беше тест на обществото – кой на коя страна е. Едните искаме да борим корупцията, а другите застават на страната на корупцията. Отговорността е на тези, които не подкрепиха България да има работещо правителство и Народно събрание. ДПС, ГЕРБ, „Възраждане“ извадиха законодателната програма, предложена от БСП. „Възраждане“ са патерица на ГЕРБ, а ИТН на ДПС. ИТН никога не са имали намерение да правим кабинет“, заяви Георги Свиленски.

 

Той беше категоричен, че от тук насетне всички въпроси за датата на изборите, трябва да бъдат отправяни към държавния глава.

Също отговорност на Румен Радев ще бъде решението дали да разпусне веднага парламента или да изчака приемането на важно законодателство.

Отговорността е на тези, които не подкрепиха България да има работещо правителство и Народно събрание. ДПС, ГЕРБ, „Възраждане“ извадиха законодателната програма, предложена от БСП. „Възраждане“ са патерица на ГЕРБ, а ИТН на ДПС.

ИТН никога не са имали намерение да правим кабинет, обясни той.

 

„Възраждане“ са патерица на ГЕРБ, а ИТН на ДПС. ИТН никога не са имали намерение да правим кабинет“, обясни Георги Свиленски.

Той заяви, че от тук насетне всички въпроси за датата на изборите, трябва да бъдат отправяни към държавния глава.