Бронзови медали за младежите от Баскетболен клуб „Тунджа“ – Ямбол до 15-годишна възраст в елитен турнир

          Баскетболистите на „Тунджа“ – Ямбол до 15-годишна възраст станаха трети и спечелиха бронзовите медали в престижния турнир „Балканска купа“, който се проведе в от 15 до 18 август в Одрин, Република Турция.

          Възпитаниците на треньора Милен Костов се състезаваха в конкуренцията на осем отбора, като стартираха в група с турските „Едирне ФСМ“, „Чорлу Ата“ и сръбския ОКК „Белград“.

         Победи срещу „Чорлу Ата“ (85:42), „Едирне ФСМ“ (55:47) и загуба срещу ОКК „Београд“ (45:45) поставиха отбора на втората позиция в групата, която по регламент отреди на тима да излезе в мач за бронзовите медали срещу баскетболистите на „Киркларели Беледие“. В този сблъсък родните спортисти се представиха блестящо и записаха победа със 74:56, печелейки бронзовите медали.

          В близко бъдеще за тима от Ямбол предстои участие в още няколко международни състезания, които ще бъдат подготовка за новия сезон в Елитна група „Изток“ до 16-годишна възраст. Треньорът на тима Милен Костов счита, че това ще бъде ново предизвикателство за момчетата и се надява те да покажат на какво са способни.

          Община Ямбол пожелава успех на баскетболистите и вярва, че те ще донесат още много отличия за родния град.