Братята Момчил и Добромир Желеви донесоха успех за Ямбол в шахмата

Момчил и Добромир Желеви донесоха купа, златен и два сребърни медала след участието си в откритите турнири „Маринополци“. Състезанията събраха 120 състезатели, сред които международни и ФИДЕ майстори.

Момчил Желев пребори конкуренцията в своята възрастова група след силен финален щурм и спечели специална купа, както и първо място при младежите до 14-годишна възраст.

Неговият брат Добромир Желев успя да се пребори за второто място в турнир „Б“ и завърши втори при младежите до 13-годишна възраст, което му осигури два сребърни медала.

Братята Момчил и Добромир Желеви са възпитаници на ямболската шахматна школа, тренират шахмат от 3 години, като непрекъснато усъвършенстват своите умения. Амбициозни са за постигане на успехи, умеят да прилагат научените знания и почти от всяко свое участие се завръщат със спечелена награда и медал. Участвали са с успех и на турнири в чужбина.

Пожелаваме на младите шахматисти с лекота да се справят с бъдещите си противници и да продължат да радват града ни с нови успехи!