Бояново на протест срещу бежанците

На 29 октомври ще се проведе протест против настаняването на бежанци на територията на село Бояново (област Ямбол). Протестът е с начален час 9:00 часа.

 Основните причини за протеста, под наслов „БОЯНОВО ЗА БЪЛГАРИТЕ! БЕЖАНЦИТЕ ВЪН!“, e информацията, че в изоставените казарми до селото, в палатки и фургони, ще бъдат заселени повече от 2 000 мигранти.

В Бояново живеят 700 души, предимно възрастни хора, което означава, че ще се превърнат в малцинство в собствената си родина – България. Кметът на Бояново Кръстьо Драганов официално не е информиран за това решение, а държавата мълчи за решението си да настани бежанците в казармите.

 

Обществеността в с. Бояново е обезпокоена от липсата на информация. Липсва публично обсъждане, както и каквито и да е било обсъждания за повишаване на сигурността, която и към  момента кара хора да не спят спокойно. Настояваме държавната и местната власт да излязат с официално становище по случая, по който за момента жителите на Бояново са държани в пълно неведение.

Протестът на 29 октомври няма да бъде последен, ако институциите продължат да отказват информация сме готови на нови по-сериозни протести.

 

Организатор: Калоян Желязков

За подробности и въпроси: 0898 319 352

%d0%b1%d0%b5%d0%b6%d0%b0%d0%bd%d1%86%d0%b8