„Боинг, боинг” каца на ямболска сцена

Двама участинци от сериала „Скъпи наследници” играят в новата премиера на Плевенския театър  „Боинг, боинг” от Марк Камолети, която ямболската публика ще има удоволствието да гледа на 27-ми юни.  След 20 годишно отсъствие от България Димитър Баненкин прави голямото се завръщане  на българския екран в сериала  „Недадените”, По-късно снима в „Под прикритие”,  „Роза Дамасцена”, а сега и в  „Скъпи наследници”. Петко Венелинов, завършва НАТФИЗ преди шест години в класа на Маргарита Младенова и е един от младите обещаващи таланти на Младежкия театър.

Основната причина, заради която си струва да се гледа „Боинг,боинг” обаче не са толкова познатите лица от екрана, а че това е най-поставяната френска пиеса в цял свят – общо 55 страни и още с първата й постановка през 1960 г. на сцената на „Comedie Caumartin” става тотален хит. Вече 45 години се играе и в парижкия театър „Michel”, като се възприема почти като рекламен символ на града.

Авторът Марк Камолети счита,  че огромният успех на пиесата се дължи на две основни мъжки влечения – към летенето и към многоженството. Сигурно затова режисьорът на плевенския вариант на „Боинг, боинг” Васил Василев отделя нужното  внимание и на женската част от състава, включвайки  красивите и много талантливи актриси – Бориса Сарафова, Камелия Хатиб, Елица Анева и Нина Илиева-Петкова .

„Боинг, боинг” каца в Ямбол на 27-ми юни точно в 19.00 ч. Не пропускайте полета на Плевенския драматичен театър „Иван Радоев” .