Богата програма за празника на община „Тунджа“

Община „Тунджа“ ще отбележи своята 35 годишнина с богата празнична програма, съобщи кметът Георги Георгиев. Идеята е празникът да бъде за всички – от най-малките в детските градини до най-възрастните ни граждани, да стигне до повече села и да покаже доброто сътрудничество на общината с културните институти в областта.

Празничните прояви ще започнат още в края на тази седмица – на 31 март в с. Маломир ще бъде представена книгата „Прозорче“ на детската писателка Петя Александрова. Тя е посветена на детството на художника Иван Димов в родното му село Маломир и е илюстрирана с негови рисунки.

През целия април ще има разнообразни празнични прояви – постановки на Драматичен театър „Невена Коканова“ по селата, концерти на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“, пътуващи театрални работилници на Куклен театър „Георги Митев“ в детски градини, пейнтбол игри в училищата, Тунджански литературни дни, пътуваща изложба на ХГ „Жорж Папазов“ по поречието на река Тунджа, детски празници – „Водим бъдещето за ръка“ за всички детски градини и празници, посветени на Международния ден на ромите, на Великден и на Седмицата на гората.