Богата великденска украса радва жителите и гостите на Ямбол

Централната градска част на Ямбол вече е украсена за Възкресение Христово. Тази година празничната украса е допълнена с нови елементи. Високо над два метра пиле и две зайчета, обединени в цветна композиция, са разположени отдясно на Община Ямбол. Място е обособено за снимки за малките и големи жители на града.
Пред Общината е разположена и миналогодишната украса – седем великденски яйца, изработени и боядисани от ямболски художници, както и голямо яйце, изработено от цветя. Припомняме, че до миналата година в Ямбол никога не беше организирана инициатива, която да допринесе за съпреживяването на Възкресение Христово с декорация.
Община Ямбол призовава и моли украсата да се пази и да не се унищожава или поврежда. Тя е направена с голямо желание, за да може да радва всички нас!
За да бъде празникът още по-хубав и тържествен, отново ще допринесат и децата на Ямбол. В програмата е включено и украсяване на дърветата в зелените площи, намиращи се между площад „Освобождение“ и улиците „Георги С. Раковски“, „Търговска“ и „Цар Симеон“, на 21 април, Велики четвъртък. Украсата ще бъде изработена от талантливите деца от детските градини с помощта на техните учители.
В 11:00 часа ще започне и празничната творческа работилница на Регионален исторически музей – Ямбол и Народно читалище „Зора – 1945“. Служители на музея и читалищни дейци ще боядисват великденски яйца и фигури с четвъртокласниците от 4 „а“ клас на Основно училище „П. Р. Славейков“ с класен ръководител Красимира Сивова.
Станислава Минева, етнограф в музея, ще разкаже на учениците за традициите на големия християнски празник Великден.
Всички деца, които имат желание, също могат да станат част от тази инициатива! Творческата работилница ще бъде разположена навън, от източната страна на Безистена.
На 24 април, Великден, квартет „Дианополис“ ще изпълни ораторията „Седемте последни слова на нашия Спасител от Кръста“ от великия австрийски композитор Йозеф Хайдн. Концертът ще започне в 18:00 часа и ще се състои на сцена до сградата на Община Ямбол.