Безапелационно първо място и златен медал за фолклорен клуб „Оренда“ – Ямбол

С първа награда и златен медал се окичи  ямболския клуб за народни танци ”Оренда” на VIII-мия Национален фолклорен фестивал „Кехлибарен грозд“, организиран под патронажа на Министерството на културата, който се проведе на 24 и 25 юни в с.Лозен, община Любимец. Емоционалният танц на момичетата впечатли престижното жури в състав: доц. д-р Валентина Ганева-Райчева – фолклорист към Българската академия на науките, почетен председател: Розалина Гогова – етнограф, Петър Георгиев – солист на Северняшки ансамбъл „Иван Вълев” гр. Плевен и Иван Иванов – хореограф на представителния ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“ гр. Хасково.

Оригиналната разработка на „Петрунино“ е на младият хореограф – Боян Николов, който бе удостоен със златен медал. Вдъхновяващото изпълнение на момичетата от „Оренда“ спечели не само овациите на публиката, но и най-престижната награда от журито.
Преди по-малко от месец новосформирания клуб спечели с престижното второ място на фестивала „Мараш пее – 2017”. Всички успехи се дължат на сплотения колектив и хореографа – Боян Николов. А може би и названието на клуба  „Оренда“ – единение на дух, душа и тяло спомага за успешното представяне.