Бал на седмокласниците

На 28 юни 2019 г. в комплекс „Екатерина”, село Веселиново се проведе традиционния бал на седмокласниците и отличниците от училищата на община „Тунджа”– випуск 2018-2019 г.

Организатори са община „Тунджа”, Център за подкрепа на личностното развитие- Общински център за извънкласна и извънучилищна дейност „Тунджа”, село Кабиле и Сдружението на директорите на учебните заведения в общината. Празникът на осмокласниците се провежда под патронажа на кмета на общината Георги Георгиев и беше споделен от Стойко Стойков – Началник на Регионално управление на образованието, гр. Ямбол, заместник-кметовете на община „Тунджа” Станчо Ставрев и Георги Чалъков, директори и педагози от общинските училища. 

Кметът на общината Георги Георгиев поздрави учениците, директорите и учителите, като в словото си насърчи завършилите да бъдат любознателни, идейни и дейни и да не се страхуват да опитват, да търсят, да изследват , да променят себе си и света около себе си; да имат достойнството, честта и гордостта на възпитаници на тунджанските училища.

Всички седмокласници получиха персонални поздравителни адреси, а отличници  бяха наградени с грамота и лента с надпис „Отличник“.

 През учебната 2018/2019 година в прогимназиален етап на обучение бяха наградени 41 отличника, а 109 ученика завършват основния си курс на образование.

 

Участниците в бала бяха поздравени с изпълнения на танцовите състави от Обединено училище „Васил Левски“, с. Тенево и Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Бояджик. Празникът продължи с много музика и танци.