Баловете в Ямбол стартират на 23 май

Абитуриентските балове в Ямбол тази година са съсредоточени в три поредни дни от 23 до 25 май. За празничното настроение на централния площад в града отново ще бъде изградена специална цветна арка, през която минават всички зрелостници. Атмосферата ще се допълва от изпълнения на популярни мелодии от ямболския Духов оркестър при НЧ „Съгласие – 1862“. Цветното съоръжение е с внушителните размери 4 метра височина и 7 метра ширина и за поредна година то ще бъде кулминацията и на преминаващото шествие на самия 24 май.

Общо 12 средни училища в града изпращат своите завършващи ученици. Първия ден – 23 май, са баловете на: Средно училище „Св. Климент Охридски”, Професионална гимназия по хранителни технологии и туризъм и на Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии.

В Деня на славянската писменост – 24 май са баловете на ПГ „Васил Левски”, ПМГ „Атанас Радев” и на Езиковата гимназия „Васил Карагьозов”.

В последния ден – 25 май, по централните улици на града ще дефилират зрелостниците от още пет професионални гимназии и тези от Спортното училище „Пиер дьо Кубертен”. Тогава са баловете на: Професионална гимназия по икономика „Г. С. Раковски”, Професионална техническа гимназия „Иван Райнов”, Професионална гимназия по строителство и геодезия „Кольо Фичето”, Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев”, както и на Професионална гимназия по подемна, строителна и транспортна техника „Н. Й. Вапцаров”.