Асоциацията на Лайънс клубовете в България представи своята дейност

     Асоциацията на Лайънс клубовете в България организира днес в Ямбол информационна среща за представяне на своята дейност.  Специално за  нея пристигна и Цвети Шопова, управител на Лайънс България. Целта на срещата беше представянето на организацията и дейностите, които тя развива, както в страната, така и в чужбина. Членове от други български клубове към Асоциацията разказаха за благотворителните инициативи, които се реализират от най-голямата неправителствена организация в света. По думите им тяхната мисия е да работят в полза на обществото и нуждаещите се. 

    По време на срещата беше обсъдена възможността и в Ямбол да се инициира създаването на клуб.  Към момента в България клубовете са 36, има и 16 младежки структури. Общо членовете им са около 1 000. 

 

Асоциацията на Лайънс Клубовете е създадена през 1917 г. в САЩ с идеята да бъде в полза на обществото. Нейни доброволци организират и се включват в различни хуманитарни инициативи, водени от мотото „Ние служим“. Близо 47 000 са клубовете на Асоциацията по света, а членовете им наброяват около 1,4 милиона души.