Александър Стойков: С политически заигравки Новата болница няма да бъде завършена, а чрез законови процедури

 

На брифинг общинският председател на ПП ГЕРБ Ямбол Александър Стойков, коментира и някой политически моменти, поети ангажименти и проекти за Ямбол и региона.

„Въпреки, че в момента всички сили и средства са насочени към овладяване на пандемията от ковид 19 и справянето с икономическите и други последици, паралелно с това се движат и други проекти. В тази връзка, ние не сме забравили поетите ангажименти към Ямбол и ги изпълняваме“, каза Александър Стойков. И като конкретни примери за проекти, за чието реализиране са настоявали като ново ръководство посочиха стартиралия ремонт на обходен път Юг в Ямбол. „Настоявахме за отпускането на средства, защото това е наложителен ремонт на много натоварен път“, коментира още председателят на ПП ГЕРБ Ямбол. Той съобщи и още една очаквана новина относно осигуряване средства от държавата за финансиране ремонта на Спортна зала Диана. Очаква се до няколко седмици това да бъде факт.

Засегната беше и една от злободневните теми за Ямбол – Новата болница. Факт е, че първият транш от средствата за 2020 г. е преведен на МБАЛ „Св. Пантелеймон“. До дни ще бъде пусната и обществената поръчка за избор на изпълнител на ремонта на новия болничен комплекс. „За нас като политическа сила беше и е важно не само да изпълним поетия ангажимент, а да има реален резултат. Призоваваме за по-малко емоция по темата, повече работа,  повече доброжелатели, за да стартира доизграждането на новата болница. Призоваваме БСП да не бави и спъва умишлено процеса!“, каза Ал. Стойков и коментира писмото на Кристиан Вигенин, депутат от ямболски регион от БСП, като обикновена политическа заигравка с проект, по-голям от частно- политическите интереси на БСП.„Членове на БСП се активизираха по темата, след като разбраха, че реално доизграждането ще се случи, дотогава гузно мълчаха. А всички си спомняте, как през 2013г. именно правителството на Орешарски и БСП заявиха, че на Ямбол не е нужна нова болница“, каза още Стойков.

От ГЕРБ Ямбол риторично попитаха, предложението за „ускорено“ изграждане на новата болница, означава ли, че социалистите не искат да бъде проведена обществена поръчка. Означава ли „влагане на допълнителен ресурс“, че БСП предлага отпускане на още средства, от къде и за какво…

„Не е време за политически заигравки с темата, а за добронамереност. БСП имаха своето време, когато можеха, но не направиха нищо. Новата болница ще бъде завършена чрез законови процедури. Призоваваме БСП да не пречи на процеса по довършване на Болницата!“, категоричен бе общинският председател на ПП ГЕРБ Ямбол.

Пресцентър ГЕРБ – Ямбол