Акция за безвъзмездно кръводаряване

На 11 юни 2019г. /вторник/, от 9.00ч. до 13.00ч. в сградата на община Тунджа ще се проведе акция за безвъзмездно кръводаряване, организирана от БЧК – Ямбол, Отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол, Общински съвет на БЧК – Тунджа в партньорство с ръководството на община Тунджа.

    Инициативата е посветена на Световния ден на доброволния кръводарител – 14 юни и ще премине под мотото: „Нова кръв за света”.

    Акцията имат за цел да се популяризира значимостта на идеята за безвъзмездно кръводаряване, като хуманен, полезен и безопасен начин за активно лично участие и проява на солидарност към нуждаещите се от кръв и кръвни продукти и изграждане на позитивен имидж на безвъзмездните кръводарители в посока на авторитет, значимост, отговорност и признателност.
    Екип на Отделението по трансфузионна хематология /Кръвен център/ ще бъде на разположение на всеки, който желае да дари кръв или да научи повече за необходимостта от безвъзмездно кръводаряване.

    Надяваме се  кръводарителската акция да бъде подкрепена от видни личности и общественици на град Ямбол, представители на местната власт и медиите, които дарявайки кръв ще дадат един добър пример на младите хора.

     По – късно в същия ден, от 15.00 ч. в сградата на община Тунджа ще се проведе церемония за връчване на благодарствени грамоти на участниците в кръводарителската акция.
    Инициативите се провеждат за седма поредна година по предложение на Общинското ръководство на БЧК-Тунджа.


    Нека бъдем съпричастни към нуждаещите се!

   
    Напомняме, че всеки здрав човек между 18 и 65-годишна възраст може да дарява кръв поне веднъж годишно, като по този начин спасяваме поне един човешки живот.

 

     ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ