Акция за безвъзмездно кръводаряване

bty

На 13 април 2018г., БЧК – Ямбол,  Отделението по трансфузионн хематология при МБАЛ «Св. Пантелеймон» – Ямбол и Ямболска духовна епархия организираха акция за безвъзмездно кръводаряване в сградата на Архиерейското наместничество в град Ямбол.

       Инициативата се проведе под мотото  «Някой се нуждае от твоята кръв СЕГА»  в партньорство с БМЧК – Ямбол, Общински съвет по наркотични вещества – Ямбол, Комплекс за социални услуги за деца и възрастни – Ямбол, Интеракт клуб – Ямбол, Младежки информационно-комуникационен център – Ямбол, ПГСГ „Кольо Фичето“-Ямбол и представители на младежки общности от община Тунджа.     

       С организирането на акцията се даде възможност на всеки, който желае и може да дари кръв да го направи сега, като по този начин изрази своята съпричастност към нуждаещите се. Успоредно с акцията по кръводаряване,  представители на партньорските организации проведоха информационна кампания за привличане на безвъзмездни кръводарители.

 

       Ямболската червенокръстка организация изразява искрената си благодарност на Архимандрит Димитрий, архиерейски наместник на Ямболската духовна епархия за проявената съпричастност и лично негово участие като кръводарител, както и за съдействието, предоставяйки подходящо пространство за работа на екипа от Отделението по трансфузионна хематология.

 

       Благодарим на партньорите, участвали активно в подготовката за нейното осъществяване! На медиите, допринесли за широкото популяризиране и коректно отразяване и на кръводарителите, които се отзоваха за да дарят част от себе си в името на живота!

 

       Брой на дарилите кръв за времето от 9.30ч.-13.00ч. в сградата на Архиерейското наместничество в град Ямбол  е десет, на възраст между 30г. – 64г.

 

                                                                     ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ