Активни пролетни месеци очакват трупата на ДТ Невена Коканова“  Ямбол

Драматичен театър „Невена Коканова“ започна подготовка на три спектакъла, различни по жанр и насочени към широк спектър зрители

Първата премиера е предвидена за 26 март и е със заглавие „ИНТЕРНЕТЪТ СПРЯ“. Автор и режисьор на спектакъла е Никола Стоянов, познат с ролите си във филмите „Революция Z“, „Връзки“ и „Под прикритие“.  Младите актьори участващи в представлението с виртуозно чувство за хумор ще се опитат да  пренесат зрителите в един свят без „влогъри“ и странни клипчета, в свят, в който човек не може да се успокои, докато не намери отговори на „важни“ въпроси като „Къде е най-близката сладкарница за веган еклери? Бъдещата ми жена ще разбира ли от футбол? Колко калории има в 100 грама шкембе чорба?Какво всъщност ще се случи, ако няма интернет? Накъде отива този свят и дали някой ще посмее да погледне отвъд чертата, към която човечеството се е запътило?  Отговорите на тези и още по-интересни въпроси публиката ще получи за първи път на 26-ти март. В спектакъла освен младите ямболски актьори Галина Иванова и Кристиян Негалов  участват и гост-актьорите Стоян Дойчев, познат на публиката от филмите „Възвишение“, Татковци“, „В сърцето на машината“ и Стефан Димитров.

На 15 април една от най-известните пиеси на Харолд Пинтър „ИЗМЯНА“ ще има своята първа реализация в репертоара на ДТ „Невена Коканова“. За първи път на ямболска сцена ще работи и режисьорът Георги Михалков. Актьорите Йоана Буковска-Давидова, Димо Алексиев, Милен Каракамушев и Вълчо Янев изследват отношенията между двама приятели и една жена обсебила вниманието им. Любовен триъгълник или нещо повече зрителите ще разберат чрез особения стил на Пинтър каращ времето да върви назад, за да се проследи историята от края към началото.

Третата постановка, подготвяна от ДТ „Невена Коканова“, с участието на всички ямболски актьори е „МИЛИОНЕРЪТ“ от Йордан Йовков, под режисурата на Богдан Петканин. В една от най-ярките български  комедии зрителите ще видят и Тончо Токмакчиев. Темите, в българската класическа пиеса са подчинени на непрекъснатия стремеж към власт и богатство. Слухът за огромното наследство на доктора-ерген отваря вратити към сбъдване на мечтата му да се ожени за любимата си. Родителите й обаче също си имат мечта- да омъжат дъщеря си богато, а ветеринарният доктор не влиза в плановете им… Премиерата на „МИЛИОНЕРЪТ“ е предвидена за 23-ти април.