Местни избори:Адв. Красимира Атанасова: Гражданското общество изисква спазване на фундаменталния „Принцип на законността“

Адвокат Красимира Атанасова е родена и живее в гр. Ямбол. Омъжена, с едно дете. От 1998г. е член на Адвокатската колегия – Ямбол. Към настоящия момент е член на адвокатския съвет на колегията.  

-Кампанията за местните избори е в своя край. Какво е усещането и защо влязохте в състезанието за място в ОбС – Ямбол?

 Всъщност – да, това наистина е състезание, но то е между каузи и цели, които да се постигат в общинския съвет. Участието ми в този форум ме амбицира да работя за законността, реда и ползите от взетите решения, касаещи настоящето и бъдещето на Ямбол. Това не ми е безразлично и в личен план – искам по-модерен и по-уреден град с повече възможности за младите хора. Участвах в кампанията, защото смятам, че Общинският съвет е институция за граждански каузи. И веднага ще подкрепя думите си с моята лична кауза – да помагам на деца и младежи в неравностойно положение. Нещо, което правя и към момента.

Защо избрахте да се включите в листата на ПП „Продължаваме промяната“?

Кандидат съм от листата на ПП „Продължаваме промяната“, защото симпатизирам на партията още от момента на нейното учредяване. Одобрявам изцяло идеологията, приоритетите и политиките, които провежда формацията и съм на мнение, че това е правилната посока за развитие на България.

Седем приоритета в работата Ви като бъдещ общински съветник?

Тези приоритети не са само мои – те са заложени в програмата на ПП „Продължаваме промяната“. На първо място поставяме здравеопазването. Вниманието ни ще е насочено още към образованието, културата, градоустройството, обществения ред и сигурност, спорта, бизнес средата, инвестициите и туризма. Смятам, че  Общинският съвет може да подобри възможностите на гражданите в тези направления и новите хора, които ще спечелят доверието им трябва да работят в тази посока. В личен план се ангажирам да доразвия лостовете, с които можем да бъдем в полза за деца и младежи в неравностойно положение. Знам, че има законови механизми, с които да го направим и ще се отдам на тази кауза.

-Посланието Ви към избирателите?

Да гласуват! Само това е начинът да изберем настоящето и бъдещето си. Гражданското общество изисква спазване на фундаменталния „Принцип на законността“, което е гаранция за справедливост. В мое лице гражданите ще спечелят един общественик, който със своето поведение ще даде добавена стойност на Общинския съвет.

За Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ с №66

Преференция 103 за адв. Красимира Атанасова

Купуването и продаването на гласове е престъпление!