Абитуриентските балове в Ямбол ще се състоят в три дни

Отново настъпват най-щастливите мигове за всички ученици, завършващи училище! Абитуриентските балове в Ямбол започват на 23 май и продължават до 25 май включително.

На първият ден – 23 май, неделя, ще се състои балът на Професионална техническа гимназия „Иван Райнов“ и Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии. Абитуриентите от „Иван Райнов“ ще се събират пред бившия мол в 18:30 часа, а завършващите ПГЛПЕХТ – пред църквата „Свети Николай Чудотворец“ в 19:30 часа, за да дефилират пред жителите и гостите на Ямбол.

На 24 май, понеделник – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, ще празнуват завършването си учениците от шест ямболски училища: Профилирана математическа гимназия „Атанас Радев”, Средно училище „Св. Климент Охридски“, Езикова гимназия „Васил Карагьозов“, Спортно училище „Пиер дьо Кубертен“, Профилирана гимназия „Васил Левски“ и Професионална гимназия по хранителни технологии и туризъм.

Абитуриентите на Профилирана математическа гимназия „Атанас Радев” ще се събират пред сградата на Община Ямбол в 18:00 часа.

Мястото за среща на учениците, завършващи Средно училище „Св. Климент Охридски“, е пространството пред служебния вход на Община Ямбол в 18:30 часа.

Абитуриентите на Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ ще се срещнат пред сградата на бившия мол в 19:00 часа.

Спортно училище „Пиер дьо Кубертен“ ще събере своите завършващи ученици в 19:00 часа около фонтана в Градския парк.

Абитуриентите на Профилирана гимназия „Васил Левски“ имат среща в двора на училището в 19:30 часа.

Възпитаниците на Професионална гимназия по хранителни технологии и туризъм ще се съберат в ресторанта, където ще празнуват завършването си.

Три ямболски училища са определили 25 май, вторник, за дата на абитуриентския бал – Професионална гимназия по икономика „Г. С. Раковски“, Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“ и Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“.

Абитуриентите на Професионална гимназия по икономика „Г. С. Раковски“ ще се събират пред сградата на Община Ямбол в 19:00 часа.

Учениците, завършващи Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“, ще се срещнат пред „Сити център“ в 19:00 часа.

В същия час на 25 май, вторник, пред бившия мол ще се събират абитуриентите на Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“.

Професионалната гимназия по подемна, строителна и транспортна техника „Н.Й.Вапцаров“  няма да организира абитуриентски бал в Ямбол.

Абитуриентите ще преминават под украсена с цветя арка с височина 4 метра и дължина 9 метра, разположена вляво от сградата на Община Ямбол на улица „Г. С. Раковски“.

Община Ямбол пожелава здраве, успехи и късмет на абитуриентите!