Абитуриентските балове в Ямбол ще се състоят от 23 май до 25 май

Отново настъпи най-щастливото време за всички ученици, завършващи училище! Жителите и гостите на Ямбол ще станат свидетели на абитуриентските балове от 23 май до 25 май включително.

На първия ден – 23 май, понеделник, ще се състои балът на Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии, Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ и Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“. Абитуриентите и от трите училища се събират в един и същи час – 19:00, за да дефилират пред жителите и гостите на града, но на различни места.

Учениците от Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии ще се събират пред църквата „Св. Николай Чудотворец“, завършващите Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ момичета и момчета са организирали срещата си пред сградата на Народно читалище „Съгласие-1862“, абитуриентите на Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“ ще се срещнат пред бившия мол.

На 24 май, вторник – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, ще празнуват завършването си учениците от осем ямболски училища: Профилирана математическа гимназия „Атанас Радев”, Професионална техническа гимназия „Иван Райнов“, Средно училище „Св. Климент Охридски“, Езикова гимназия „Васил Карагьозов“, Спортно училище „Пиер дьо Кубертен“, Профилирана гимназия „Васил Левски“, Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето” и Професионална гимназия по подемна, строителна и транспортна техника „Никола Йонков Вапцаров“.

Абитуриентите на Профилирана математическа гимназия „Атанас Радев” ще се събират пред сградата на Община Ямбол в 19:00 часа.

Мястото за среща на учениците, завършващи Средно училище „Св. Климент Охридски“, е пространството пред служебния вход на Община Ямбол в 18:30 часа.

Абитуриентите на Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ ще се срещнат пред сградата на бившия мол в 19:00 часа.

Спортно училище „Пиер дьо Кубертен“ ще събере своите завършващи ученици в 19:00 часа пред Народно читалище „Съгласие-1862“.

Абитуриентите на Профилирана гимназия „Васил Левски“ имат среща в двора на училището в 19:30 часа.

Възпитаниците на Професионална техническа гимназия „Иван Райнов“ ще се съберат от северната страна на Безистена в 18:30 часа.

 

Учениците от Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето” ще очакват жителите и гостите на града пред сградата на Община Ямбол от 19:00 часа.

Професионална гимназия по подемна, строителна и транспортна техника „Никола Йонков Вапцаров“ ще събере своите абитуриенти в 19:00 часа пред шадравана на централната алея в Градския парк. 

Едно ямболско училище е определило 25 май, сряда, за дата на абитуриентския бал – Професионална гимназия по икономика „Г. С. Раковски“. То ще събере своите ученици пред сградата на Община Ямбол в 19:00 часа.

Абитуриентите ще преминават под украсена с цветя арка с височина 4 метра и дължина 9 метра, разположена вляво от сградата на Община Ямбол на улица „Г. С. Раковски“.

Община Ямбол пожелава здраве, успехи и късмет на абитуриентите!