Абитуриентските балове в Ямбол ще се проведат от 23 до 25 май

Завършващите ученици в Ямбол ще изживеят своите най-емоционални мигове в досегашния си живот, а жителите и гостите на Ямбол ще се насладят на техните абитуриентски балове от 23 май до 25 май включително.

На първия ден – 23 май, вторник, ще се състои балът на Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“, Професионална техническа гимназия „Иван Райнов“, Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии и Професионална гимназия по подемна, строителна и транспортна техника „Н. Й. Вапцаров“. Абитуриентите от първите две училища се събират в 18:30 часа, а останалите – в 19:00 часа, за да дефилират пред жителите и гостите на града, но на различни места.

Учениците от Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии и Професионална техническа гимназия „Иван Райнов“ ще се събират пред църквата „Св. Николай Чудотворец“, завършващите Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“ момичета и момчета са организирали срещата си пред бившия мол, а абитуриентите на Професионална гимназия по подемна, строителна и транспортна техника „Н. Й. Вапцаров“ ще се срещнат в Градския парк, до шадравана.

На 24 май, сряда – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, ще празнуват завършването си учениците от седем ямболски училища: Природо-математическа гимназия „Атанас Радев”, Средно училище „Св. Климент Охридски“, Езикова гимназия „Васил Карагьозов“, Спортно училище „Пиер дьо Кубертен“, Профилирана гимназия „Васил Левски“, Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето” и Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“.

Абитуриентите на Природо-математическа гимназия „Атанас Радев” ще се събират пред сградата на Община Ямбол в 17:30 часа.

Мястото за среща на учениците, завършващи Средно училище „Св. Климент Охридски“, е пространството пред служебния вход на Община Ямбол в 18:30 часа.

Абитуриентите на Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ ще се срещнат пред сградата на бившия мол в 19:00 часа.

Спортно училище „Пиер дьо Кубертен“ ще събере своите завършващи ученици в 19:00 часа пред Народно читалище „Съгласие-1862“.

Абитуриентите на Профилирана гимназия „Васил Левски“ имат среща в 18:30 часа пред бившия мол, а след това – в двора на училището в 19:30 часа.

Възпитаниците на Професионална гимназия по Туризъм „Алеко Константинов“ ще се съберат пред „Сити център“ в 18:30 часа.

 

Учениците от Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето” ще очакват жителите и гостите на града пред църквата „Свети Николай Чудотворец“ в 19:00 часа.

Едно ямболско училище е определило 25 май, четвъртък, за дата на абитуриентския бал – Професионална гимназия по икономика „Г. С. Раковски“. То ще събере своите ученици пред служебния вход на Община Ямбол в 18:30 часа.

Абитуриентите ще преминават под украсена с цветя арка, разположена вляво от сградата на Община Ямбол на улица „Г. С. Раковски“, както и специален кът за снимки, посветен на ямболските абитуриенти.

Община Ямбол пожелава здраве, успехи и късмет на абитуриентите!